U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bewonerscommissies

Bent u een betrokken huurder en wilt u een steentje bijdragen in uw buurt?
Woont u in een buurt waar al een bewonerscommissie actief is, dan kunt u daar contact mee opnemen, wellicht kunnen ze uw hulp gebruiken.
In een nieuwbouw buurt of complex heeft u de eerste maanden nodig om alles in te richten en er uw plek te vinden, maak er een thuis van. Daarna kunt u met uw buren overleggen of het opstarten van een bewonerscommissie iets voor uw buurt is.
Ook kan het zijn dat er in uw buurt een renovatie of een meer jaren onderhoud wordt gepland is het van belang dat er een bewonerscommissie in uw buurt is, als deze op de juiste manier is georganiseerd dan kunnen zij namens de bewoners in overleg met 'thuis.

 

Huurdersraad 'thuis hecht grote waarde aan een goede verbinding met de achterban. Een betrokken bewonerscommissie is een stap naar een leefbare woonomgeving. Er zijn in de verschillende gemeenten op complex of buurtniveau bewonerscommissies actief.

De Huurdersraad wil dat er meer bewonerscommissies zijn, het liefst in iedere buurt.

Hoe start ik een bewonerscommissie?

Er zijn regels waaraan een bewonerscommissie moet voldoen, ook zijn er rechten en plichten en worden er afspraken gemaakt tussen de bewonerscommissie en 'thuis. De aanmelding gaat daarom ook via 'thuis. Wilt u een bewonerscommissie oprichten stuur dan een mail naar info@mijn-thuis.nl. vermeldt het onderwerp: "t.a.v. Gebiedsregisseur oprichting BC" De gebiedsregisseur in uw gemeente zal uw vraag behandelen. Vergeet niet in de mail uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Wilt u hulp bij het oprichten van een bewonerscommissie, dan kunt u de Huurdersraad om tips en advies vragen.

Input van bestaande bewonerscommissies:

 

Om te weten wat er in de achterban speelt is het toesturen van de notulen of verslagen van de bewonerscommissies aan Huurdersraad 'thuis een belangrijke bron van informatie.

 

Daarom nodigen wij alle bewonerscommissies van 'thuis uit om hun notulen ter informatie te mailen naar info@huurdersraad-mijn-thuis.nl zodat wij weten wat er speelt.