U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Over de Huurdersraad

De Huurdersraad bestaat uit 8 personen, huurders van Woonstichting 'thuis:

Dagelijks bestuur:
Dhr. Hans van Hout (voorzitter)
Mw. Liesbeth Boswinkel (secretaris)
Dhr. Merijn van der Meeren (penningmeester)

Bestuursleden:
Mw. Ernes van Hannen
Dhr. Sam Saarburg
Dhr. Jos Oosterhuis
Dhr. Merijn van der Meeren 

We hebben nog enkele vrijwilligers en huurdersraadleden nodig, informeer hiervoor bij de secretaris: secretaris@huurdersraad-mijn-thuis.nlHoe is het zo gekomen

Enkele jaren geleden zijn wooncorporaties Aert Swaens (Veldhoven) en Domein (Eindhoven) gefuseerd. De huurdersvertegenwoordiging van Aert Swaens (CBR) en Domein (Klantenraad) konden niet fuseren, omdat de een een stichting was en de ander een vereniging. Zodoende is Huurdersraad 'thuis op 29 december 2014 opgericht en vertegenwoordigt de huurders van zo'n 10500 woningen.

De vrijwilligers van de Huurdersraad 'thuis zetten zich in om de belangen van alle huurders van 'thuis te behartigen in Waalre, Eindhoven, Son en Breugel, Best, Oirschot en Veldhoven.

Wat doet de Huurdersraad

De Huurdersraad 'thuis wil dat de woningen beschikbaar en betaalbaar blijven en dat in een leefbare omgeving.

Wanneer Woonstichting 'thuis een nieuw beleid wenst, of een bestaand beleid wil wijzigen, dan wordt de Huurdersraad om advies gevraagd. De Huurdersraad zal altijd reageren met het belang van de huurders voor ogen. Dat vraagt veel kennis van zaken. Daarom volgen de leden van de Huurdersraad regelmatig korte cursussen om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de woningmarkt.

De Huurdersraad is ook vertegenwoordigd in de overkoepelende organisaties van Eindhovense corporaties. Zo blijven wij op de hoogte van wat bij andere huurders leeft.

De "spelregels" zijn vastgelegd in de Samenwerkingsovereenkomst door 'thuis en de Huurdersraad.