U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Duurzame Huurdersraadactie goed op gang!

Gepost 2023/11/23

Duurzame Huurdersraadactie goed op gang!

Keuze tussen regenton en radiatorventilator.

De duurzame actie van de Huurdersraad, blijkt een overweldigend succes. Vorig jaar werd bekend dat 'thuis een bedrag beschikbaar stelde voor een duurzaam kado voor de huurders.

De Huurdersraad kreeg opdracht hier vorm aan te geven en zij organiseerde vervolgens een avond waar de toegestroomde huurders mochten kiezen welke duurzame voorzieningen aangevraagd zouden mogen worden. Het werd een regenton, en voor huurders zonder tuin een radiatorventilatoren. Allebei duurzame voorzieningen, goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder.

Organisatie.

De organisatie van deze actie vergde veel tijd, want welke regenton en radiatorventilator zijn het meest geschikt? Er is gewikt en gewogen, onderhandeld en er zijn slimme keuzes gemaakt door het team dat zich hierover heeft gebogen bij 'thuis. Met overweldigend succes want toen na de zomer de actie van start gingen stroomden de aanvragen binnen.

Regentonnen.

Waterschap de Dommel was zeer over deze actie te spreken en liet dat blijken door een ruime subsidie. Mede hierdoor is het mogelijk om alle aangevraagde tonnen ook te laten plaatsen door twee vakbekwame 'afkoppelcoaches'. Deze heren koppelen de regenpijp los van het riool zodat het schone regenwater niet door de waterzuivering hoeft. Er zijn er inmiddels al heel wat geplaatst en de 'afkoppelcoaches' zijn druk aan het werk. Deze werkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag nemen, dus huurders die nog wachten op een aangevraagde regenton, moeten nog even geduld hebben.

Radiatorventilatoren.

Ook de radiatorventilatoren zijn in grote getallen aangevraagd. Huurders die voor deze 'warmeluchtblazer' hebben gekozen, ontvangen na het doorlopen van de aanvraag een bericht wanneer zij de radiatorventilator kunnen verwachten. Aansluiten is na ontvangst eenvoudig en snel gedaan.

Al met al is de Huurdersraad zeer tevreden over het resultaat van deze duurzame actie. Het is een groot succes, immers er is sprake van Win-Win voor het milieu én voor de portemonnee van de huurder!